fbpx

Domeinnaam & Hosting

Jij checkt, wij registreren!

 

[wpdomainchecker button=”CHECK BESCHIKBAARHEID”]

Domeinnaam checken? Wil je weten of je gewenste domeinnaam nog beschikbaar is? Doe bij ons de gratis domeinnaam check. Je kunt op eenvoudige wijze beschikbare domeinnamen bekijken. Typ uw gewenste domeinnaam in de zoekbalk in, en druk vervolgens op check. Is de domeinnaam beschikbaar? Neem dan contact met ons op en wij zullen de domeinnaam registreren. 

 

* Wil je de domeinnaam en e-mail houden bij je huidige hostingprovider? Geen probleem! Je domeinnaam kan je eenvoudig laten doorverwijzen naar je hostingpakket.

 

Mijn domeinnaam is bezet, wat nu?

Als je gewenste domeinnaam niet meer beschikbaar is dan is dat vaak een domper. Wat je altijd even moet doen is de domeinnaam die je eigenlijk wilde kopen even intypen in Google, zo zie je of de domeinnaam ook echt in gebruik is of dat de website misschien al jaren lang niet meer gebruikt wordt. Mocht dit laatste het geval zijn dan kun je vaak via de contactpagina eventueel contact opnemen met de eigenaar van de domeinnaam met de vraag of hij/zij deze wilt vrijgeven voor een bepaald bedrag.

 

* Let wel op dat er ook gehandeld wordt in domeinnamen, een goede/sterke domeinnaam kan veel geld waard zijn.

 

Zijn er nog andere opties?

Er is vaak wel een andere extensie variant beschikbaar van de gewenste domeinnaam, zoals een .com of een .eu. Natuurlijk kan het zo zijn dat dit niet is wat je wilt, de meeste mensen zoeken namelijk toch op .nl. Wat je dan het beste kunt doen is kijken naar een alternatieve domeinnaam of één met eventueel een streepje ertussen.

 

* Ik kan bijvoorbeeld www.oventawebdesign.nl niet meer registreren omdat deze bezet is(wel door mijzelf maar stel ik had deze niet) dan kan ik kijken of eventueel www.oventa-webdesign.nl beschikbaar is, dan heb je toch een vergelijkbare domeinnaam zonder in te leveren op de .nl extensie.

 

Kan ik ook websitehosting aanschaffen?

Ook website hosting bieden wij aan. Welk hostingpakket bij jou website- & mailgebruik past hangt af van de ruimte die het op de server zal innemen. Dit is iets wat wij a.d.h.v. een aantal vragen die telefonisch of per mail zullen plaatsvinden kunnen inschatten. Wij hebben namelijk geen ‘standaard’ hostingpakketten, bij ons krijg jij een pakket op maat. Een pakket die aansluit op jouw huidige situatie zonder dat je de kosten betaalt voor ruimte in een hostingpakket die jij (nog) niet gebruikt. Bij ons kun je (zodra er extra ruimte nodig is bij jouw hostingpakket) gewoon even bellen of mailen om je huidige pakket te vergroten, zo kom je niet standaard in weer een te groot pakket maar gewoon ééntje die past bij jouw situatie, met natuurlijk de kosten die daarop aansluiten. Vraag simpelweg een offerte aan voor de hosting via deze pagina.

 

De 3 grootste factoren die de serverruimte zullen beïnvloeden zijn: 

  1. Website of webshop (+ databases)
  2. Aantal e-mailadressen
  3. Mailboxen (bewaar je veel of leeg je regelmatig)
Hierna ook een website laten maken? Binnen 2 uur een offerte op maat!
Vragen? Oventa helpt snel!