fbpx

Website Onderhoudsplan

Wij zorgen dat uw website veilig & goed blijft functioneren.

Waarom uw website updaten?

 

Een onderdeel dat (helaas) vaak over het hoofd gezien wordt: het updaten van de website.

 

Als uw website niet up-to-date gehouden wordt dan kunnen er grote beveiligingsrisico’s ontstaan en kan het zo zijn dat bestaande onderdelen op de website niet meer naar behoren werken. Het is dus voornamelijk voor uzelf erg belangrijk dat dit minimaal eens per kwartaal gedaan wordt, om dit soort problemen voor te zijn.

 

Wij kunnen dit voor u uit handen nemen. Daarmee bent u verzekerd van het feit dat wij de website up-to-date houden en deze dus in een zo veilig mogelijke situatie online staat. Wij updaten uw website al va. € 25,- per maand. 

Veiligheid

 

De veiligheid is het sterkste argument om uw website up-to-date te houden. CMS-systemen zoals WordPress worden wereldwijd veel gebruikt en zijn daarom een populair doelwit voor aanvallen. Omdat dit systeem een standaard basis heeft is de broncode van deze basis dus voor iedereen beschikbaar – ieder kan dus een kijkje nemen naar potentiële fouten in de code en gebruik maken van deze zwakke plek(ken).

 

Zodra uw website dus niet regelmatig wordt geüpdatet staat deze dus open voor steeds meer zwakke plekken die misbruikt kunnen worden. Mocht u een webshop hebben of een website met een contactformulier dan komen daar dus ook persoonsgegevens bij kijken. Zodra de aanvallers uw website als doelwit nemen en de zwakke plekken gaan misbruiken dan is de kans dus aanwezig dat zij bij deze gevoelige informatie kunnen komen. Nu de AVG-wetgeving ook nog eens over uw schouders meekijkt is het des te gevaarlijker om te blijven draaien met een niet ge-update website, als er gegevens namelijk bloot komen te liggen dan kan daar een flinke boete aan vast zitten (lees: duizenden euro’s).

Plug-ins

 

Alle websites die op WordPress draaien zijn voorzien van enkele tot tientallen plug-ins. Erg leuk natuurlijk dat iedere plug-in een extra functie toevoegt aan uw website, maar houd er ook rekening mee dat deze ook zwakke plekken hebben. Zodra u deze dus ook niet blijft bijwerken tot de laatste versie dan kan het zomaar zo zijn dat een aanval in uw website binnendringt via uw plug-in.

 

Wij raden dan ook ten zeerste af om plug-ins te gebruiken die al enige tijd niet geüpdatet zijn of weinig gebruikers hebben. Dit zijn namelijk plug-ins die ooit ontwikkelt zijn voor een bepaald doeleind maar niet de bescherming meer hebben die zij moeten hebben. Als weinig gebruikers deze plug-in gebruiken dan wil dit vaak zeggen dat het overbodig is (het is op een andere manier te realiseren) of niet veilig.

internet.nl score

Snelheid

 

Het voordeel van het gebruiken van één van de grootste CMS platformen zoals WordPress is dat deze continue wordt geoptimaliseerd. Hierdoor worden vaak overbodige onderdelen verwijderd zodat uw website sneller laad, wat niet alleen fijn is voor uzelf maar ook zeker voor uw website bezoekers. Een snelle website laadtijd hangt ook vaak samen met een hogere plaats in Google. Neem dit dus zeker serieus, dit kan het verschil betekenen!

 

Wat wij ook aanraden is een hoge score op www.internet.nl. Deze website toetst uw eigen website op verschillende technische punten. Onze websites gaan de deur pas uit met een score van 90 of hoger. Wij vinden dit erg belangrijk omdat dit samen weegt met de veiligheid van uw website.

Vragen? Oventa helpt snel!