fbpx

WordPress CMS systeem

Het gebruiksvriendelijke content management systeem van vandaag!

Wat is WordPress? In het kort: WordPress is een content management systeem waarmee wij websites, blogs en webshops bouwen en onderhouden.

 

Wat is WordPress precies?

WordPress is een content management systeem (CMS). Het is het populairste CMS ter wereld.

Deze website is gemaakt met WordPress, waarschijnlijk is de website die je hiervoor hebt bezocht ook gemaakt met WordPress (behalve als je vanaf Google komt) en hoogstwaarschijnlijk is de volgende website die je gaat bezoeken ook gemaakt met WordPress.

Met WordPress eenvoudig pagina’s aanmaken (met tekst, afbeeldingen en video’s) en publiceren, nieuwe functionaliteit, zoals een contactformulier, aan je site toevoegen en je kan vrij eenvoudig het hele design van de website aanpassen.

 

Waarom WordPress? Wat zijn de voordelen?

Volgens één bron draait WordPress op 52% van de website die een CMS gebruiken. Volgens een andere bron is dit 58,9%.

Beide bronnen zijn het over één ding eens, WordPress is het populairste CMS ter wereld. En de afstand tussen de nummer één en de nummer twee, Joomla!, met 7% aan websites en de nummer drie, Drupal, met 4,7% aan websites is gigantisch.

 

Wat is WordPress

Uit die populariteit vloeien de meeste voordelen

Zo ontwikkelt WordPress zich sneller dan andere CMS’en. Simpelweg omdat meer mensen werken aan verbeteringen (in design, veiligheid en functionaliteit).

Bijna elke webdesigner en programmeur gebruikt WordPress. Dit betekent dat het aantal beschikbare designs voor jouw website, blog of webshop enorm is. Verder is er voor bijna elke denkbare functionaliteit een software toevoeging voor WordPress te vinden (die toevoegingen worden ook wel plug-ins genoemd).

 

WordPress is daardoor:

  • Enorm flexibel
  • Krachtig
  • Snel
  • En vooruitstrevend
Wil je een website of webshop laten maken? Binnen 2 uur een offerte in je mailbox!
Vragen? Oventa helpt snel!